Search This Blog

Followers

Sunday, January 1, 2012

Sa ne bucuram ?!?


In noaptea dintre ani, unii petrec, danseaza, altii aleg sa fie singuri, depinde de starea fiecaruia. Eu am ales sa petrec in familie. Ziua am stat cu familia din Romanai si am simtit trecerea dintre ani dupa ora de acolo. Apoi am trecut in noul an si aici in Houston. De ce ne bucuram ca a mai trecut un an? De ce ne bucuram ca am mai imbatranit cu un an? Nu zic ca nu e frumos sa sarbatoresti in eveniment, chiar ma bucur si caut motive de a sarbatori si de a ma simti bine, dar totusi, poate cineva sa imi explice si mie de ce ne bucuram de aceasta trecere a anilor? Ce ne asteapta in noul an? Nu stim daca va fi mai bun sau mai prost decat cel care abea a trecut, dar totusi ne bucuram de venirea lui. De ce? Nu stim ce ne asteapta, dar ne bucuram…cum vine asta? Chiar nu inteleg. Daca pana acum aveam un numar de ani in fata noastra, nu stim cati, acum avem mai putin cu unul… sa ma bucur pentru asta?

5 comments:

  1. Eu zic sa ne bucuram ca am intrat sanatosi in noul an. La multi ani! :)

    ReplyDelete
  2. Apoi ce sa facem? Sa ne asezam de revelion si sa jelim? Asta este ! Petrecem si mergem inainte!

    ReplyDelete
  3. “Bucura-te de viata, pentru ca ai sansa sa iubesti, sa razi, sa muncesti, sa te joci si sa privesti spre stele” – Henry van Dyke
    Am inceput cu un citat pt ca mi se pare potrivit!
    Parerea mea este ca orice eveniment care te indeamna la a te simti bine, a te relaxa, a te intalni cu prietenii este minunat! Cu totii avem nevoie, ca din cand in cand, in viata, sa ne gandim si la "a ne distra" in cel mai pur sens, la a iesi din monotonia cotidiana, la a ne veseli. Celebram trecerea a inca unui an de la: nastere, casatorie, botez, trecerea intr-un An Nou, s.a.m.d. pentru ca asa am simtit noi oamenii indiferent de spatiu si timp, ca acest lucru sa fie marcat cumva cu bucurie, intampinat cu fericire. Si pana la urma de ce sa fii trist, chiar daca ti se mai duce un an din viata, daca crezi in Dumnezeu, nu te temi de nimic, pt ca tot la el te vei duce! Sau daca vrei, priveste si partea cealalta, daca s-a mai dus un an, bucura-te ca l-ai prins pe urmatorul! Iata, un motiv de bucurie!!! Asadar, bucura-te de tot si de toate, de orice eveniment, de orice celebrare pt ca de fiecare data sarbatoresti ceva nou! In cazul de fata: un AN NOU!!!
    As mai putea adauga multe dar nu ma mai lasa fi-miu... A, doar atat, precum vorba crestina spune: "Crede si nu cerceta" eu as adapta-o, pt tine, aici: "bucura-te si nu te intreba" :-)))
    Auguri! ;)

    ReplyDelete
  4. La multi ani, Lumi! Sa ne bucuram mai bine :) Pentru tot ce a fost bun in anul care a trecut si pentru grijile de care am scapat. Sa ne bucuram ca de orice inceput, cu putina emotie, poate si teama, dar mai bine optimisti decat pesimisti. Si noi am petrecut Revelionul in familie, cu mic-cu mare si cu speranta in suflet ca 2012 va fi un an mai bun.

    ReplyDelete
  5. sa speram ca o luam de la capat, dar intr-un fel mai bun.

    ReplyDelete