Search This Blog

Followers

Tuesday, November 22, 2011

Febra Thanksgiving/Black Friday!





In fiecare an in ultima joi din luna noiembrie, americanii sarbatoresc Ziua Recunostintei. Nu am sa intru acum in micile detalii de ce se sarbatoreste, si cui i se multumeste in aceasta zi, pentru ca fiecare poate “google” si afla tot istoricul acestei sarbatori. Nu o sa va plictisesc nici cu faptul ca fiecare familie se reuneste la cel mai varstnic din familie si manaca impreuna si sarbatoresc impreuna…ca se gateste curcan si sunca, bucata aia mare care o vedem la desenele cu Tom si Jerry…nu, nu o sa va plictisesc cu astfel de lucruri. Partea frumoasa a acestei sarbatori este ziua de vineri, cea care urmeaza dupa joi, ziua numita vinerea neagra. De ce? Nu stiu, si nici nu am fost curioasa sa aflu. Ce se intampla atunci, in acea zi? Majoritatea populatiei merge la cumparaturi. O sa ziceti si ce daca? Nu merg la cumparaturi si in rest? In acea zi sunt reduceri foarte mari, si marea batalie este la magazinele de elctronice, unde un TV super bun poate fi cumparat si cu 200$, sau un computer la 100$, si lista poate continua. Problema este ca sunt doar cateva produse cu acest pret, si ca sa fii sigur ca reusesti sa il cumperi, te trezesti de dimineata si stai la rand, sau chiar de seara. Numai, ca sunt altii si mai destepti, si si-au instalat deja corturi in fata magazinelor…exact, este adevarat, asa se procedeaza. Mall-ul de langa mine va deschide chiar incepand cu ora 22.00 in ziua de joi, nu mai asteapta pana in dimineata de vineri ca sa inceapa vanzarile. Cum o sa fie in acea zi soselele, libere. Cum o sa fie magazinele: foarte pline, si plne de clienti care vor sa prinda reducerile si la magazinul de aici, si la cel de colo, si la celalalt, si e o forfota imensa, un du-te vino, si multi, la sfarsitul zilei constata cu stupoare ca nu a meritat efortul…dar povestea se repeta in fiecare an.

8 comments:

  1. Dupa o noapte de stat in cort precis ii apuca febra! :))

    ReplyDelete
  2. Cristi, nu e numai o noapte, unii sunt acolo din weekend-ul trecut....iar aici sunt 20C, nu e frig.

    ReplyDelete
  3. Si la noi s-a calcat lumea in picioare pentru tigai.Cand tigaile s-au terminat,oamenii s-au reorientat spre lanterne si binocluri.Lume nebuna.....

    ReplyDelete
  4. Ce chestie! Nu stiam de vinerea neagra! De martea grasa auzisem :) dar aceea mai are de asteptat. Si eu care credeam ca numai noi romanii ne batem pe promotiile din magazine...

    ReplyDelete
  5. Asa cum spunea si Marcela, si la noi se intampla la fel. Pentru o tigaie (un om a luat 6 tigai identice),laobormasina, la o punga de zahar sau la o doza de bere.

    ReplyDelete
  6. Alina, si aici se bat, ca un TV de 1000$ sa il iei cu 200$ e ceva, dar asta se intampla pentru cateva ore o data pe an.

    ReplyDelete