Search This Blog

Followers

Sunday, March 27, 2011

Hai-Hui prin America 1






Era sfarsitul lunii mai,inceputul lunii iunie 2005.parintii mei erau la noi,si am incercat sa ii facem sa se simta bine,sa ii plimbam, sa vizitam punctele importante si atractiile Washingtonului. Prima data cand am incercat sa vizitam W, nu am reusit. Orasul era invadat de motociclisti. Nu aveai unde sa parchezi masina,asa ca ne-am multumit cu un tur pe soselele W, si ne-am hotarat sa vizitam MUZEUL AERULUI SI SPATIULUI DIN DULLES. Noi mai fusesem o data acolo,asa ca acum nu mai era asa impunator, doar cu exceptia avionului ENOLA GAY,
care parca sta la panda si zice: stiti ce am facut u? Uitati-va bine, inca mai sunt in functiune….si nu stii ce se poate intampla in clipa urmatoare. Este exact ca o pasare de prada la panda. Fiorii ma trec cand ma uit la el. Datorita dotarii acestui muzeu cu computere, am putut sa vedem si interiorul avionului, puteai sa vezi fiecare detaliu din cabina de comanda. Si apoi sala de materiale si navete spatiale, ceea ce noi am vazut doar la tv si asta foarte rar, acum puteai vedea cu ochii tai, unele chiar atinge. Nu mai zic de tot felul de elicoptere, motoare, armament si haine din razboaie. Iar la sfarsit, spre iesire, trona ca o regina pe tronul ei: BLACK BIRD=PASAREA NEAGRA, avionul care nu poate fi detectat de radar.Indiferent de unde o privesti este impunatoare, mare si neagra. Fiecare avion, fiecare obiect expus are istoria si bineinteles locul lui in istorie. In vizita noastra in Washighton cum bineinteles toata lumea ghiceste, cea mai mare atractie care a fost si ramane este CASA ALBA. Pentru mine, de cate ori am fost in fata ei, de fiecare data am simtit un fior. De ce? Acolo se hotaraste soarta lumii. Vin oameni din toate colturile lumii, chiar daca insasi America este un amestec de popoare si poti vedea multe natii, acolo pe metrii aia patrati de trotuar din fata Casei Albe, poti vedea la un loc multe natii, multe porturi. Toata lumea se ingramadeste, dar in mod politicos, sa faca poze, si la fel am facut si noi, amintiri….Apoi am facut turul de forta,turul monumentelor. (monumentele, o parte din ele sunt descries in postarea cherry)
Intr-un weekend,Cata are o idee la care eu nu visam:sa vizitam NEW YORK.

12 comments:

  1. Niagara Falls, fabuloasa cascadã Niagara , una dintre cele mai renumite atractii turistice din Statul New York, vizitatã de mai multe milioane de oameni pe an.
    Visam cu ochii deschisi!:)

    ReplyDelete
  2. Va urma si Niagara, dar sa stii ca eu una am fost dezamagita!

    ReplyDelete
  3. Super! Am fost si eu in Washington D.C. prin '96 (looong time ago)! Am ramas impresionata de Muzeul Aerului si Spatiului si sunt sigura ca acum arata si mai bine. La Casa Alba pe atunci locuia Bill Clinton si l-am vazut pe motanul prezidential (Socks, parca) la plimbare, in timp ce noi asteptam sa intram :)) Neam de neamul meu nu visa sa calce pe acolo!!!

    ReplyDelete
  4. Nu am ajuns în America... poate cândva...

    ReplyDelete
  5. Lumi, mi-a placut tare mult postarea ta, cum citesc pe nerasuflate toate postarile despre fiecare coltisor din America, dar tare mult m-as bucura sa postezi mai multe poze. Parca ar parea mai real.
    Cat despre Niagara eu staim ca e in Canada la granita cu SUA. mai este una si in NY? Si Ny este stat?

    ReplyDelete
  6. Alina, ma bucur ca a-i avut aceasta ocazie, si sper sa se mai iveasca si altele.

    ReplyDelete
  7. Carmen, nu se stie niciodata, si eu am ajuns din "nebuneala"!

    ReplyDelete
  8. Minoki, ma bucur ca ti-a placut postarea, este deasemenea scrisa acum 5 ani si mai bine. Cat despre poze, o sa mai vad! Niagara cascada e pe ambele parti, e mai frumoasa sa o vezi de partea Canadiana. NY-ul este si oras si stta.

    ReplyDelete
  9. Presupun ca este foarte impresionanta America. de aici se ajunge greu. O mare problema o reprezinta vizele.
    Da in Casa Alba se hotaraste cine terbuie sa moara, cine terbuie sa se imbolnaveasca de nustiu ce maladie, cine terbuie saracit, cine trebuie controlat, cine terbuie executat.

    ReplyDelete
  10. Asa este Costin, noi prima data cand am fost sa o vedem, nu aveam voie sa ne apropiem de gard, aveau o delegatie in vizita. Analizand acasa pozele, am descoperit ca pe acoperis erau tragatori cu pustile gata de atac!

    ReplyDelete
  11. Ma pot lauda ca am fost si eu la Casa Alba... Am o poza cu un singur deget ridicat pentru good old George B, God rest his soul!

    ReplyDelete
  12. Ma bucur pentru tine Gabi, si multumesc de vizita!

    ReplyDelete