Search This Blog

Followers

Sunday, March 6, 2011

S-a lasat sec la Houston 6 Martie





Dragii mei cititori, am lasat si noi sec la Houston! Dar nu asa, oricum, ci cu masa mare, dans, invitati din Romania, si asta s-a intamplat la biserica ortodoxa Sf. Maria Magdalena. Duminica 6 martie, parintele Mirel Tudose a organizat o petrecere ca sa lasam sec asa cum stim noi romanii, cu distractie si voie buna. Va intrebati cine au fost invitatii? Pai Cristian Faur, Gheorghe Gheorghiu, trupele Authentic si Bambi. Asa ne-a invatat parintele pe noi cei din Houston, sa petrecem impreuna si ne aduna cu mic cu mare sa sarbatorim crestineste evenimentele din calendarul ortodox si nu numai. Pana in toamna trecuta, totul se desfasura la umbra unui cort. De anul trecut insa, avem o sala sociala mare si incapatoare, numai buna de primit oaspeti si de petrecut. In decursul anilor, au prezentat spectacole multi artisti veniti din Romania: Vasile Seicaru, Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Ionut si Doinita Dolanescu, Mirabela Dauer, Raul, Carmen Radulescu, Jean Paler si Doru Octavian Dumitru. Dar veteran raman cei de la Authentic care mereu ne incanta cu muzica lor si ne antreneaza la dans. Cam asa petrecem noi pe aici. Cu speranta ca ne invidiati, va promit ca de fiecare data sa va povestesc ce mai punem noi la cale.

16 comments:

  1. Lumi, l-ai uitat pe Stefan Hrusca, favoritul meu :-)! Pe Vasile Seicaru nu l-am vazut niciodata pe aici, poate o fi fost inainte sa venim noi la Houston (adica de prin 2006)...

    ReplyDelete
  2. In lumea satului,
    Lasata Secului este momentul de cumpana dintre vechiul si noul An Agrar "un scenariu ritual de imbatranire si innoire a timpului, in care ritualurile si datinile pregatesc evenimentul si-l consfintesc – adica sunt impartite simetric intr-un ciclu de sarbatori care au loc de-a lungul a doua saptamani, o parte dintre ele fiind celebrate inaintea Lasatului Secului in "Saptamana Nebunilor”, altele dupa, in saptamana “Caii lui Santoader”.

    ReplyDelete
  3. Sa va fie de bine! Ce bine ca aveti unde sa va adunati. Sunt multi romani in Houston?

    ReplyDelete
  4. Larisa, mii de scuze, i-am confundat pe cei doi.

    ReplyDelete
  5. Multumesc Florentin, nu am stiut asa ceva.

    ReplyDelete
  6. Multumim Alina, suntem destui.Nu stiu un numar sa iti zic, dar voi afla.

    ReplyDelete
  7. Mda,acum nu ne putem pune cu voi... fiecare dupa puteri!!!!
    O saptamana binecuvantata!

    ReplyDelete
  8. Lumi sa ai o baba frumoasa!Aici la noi timpul e super!din punctul meu de vedere baba ta e frumusica foc!

    ReplyDelete
  9. Multumesc si tie la fel Corina, numai bine!

    ReplyDelete
  10. Corina, in cazul asta trebuie sa ma mut la voi, ca aici a cam innorat...asat e, poate pana diseara iese si soarele, macar putin.

    ReplyDelete
  11. Lumi , normal ar fi fost sa ne inviditai voi pe noi dar se pare ca voi chiar dca sunteti departe stiti sa va distrati maibine decat noi. Bravo voua!

    ReplyDelete
  12. Toate cele bune ... important e sa nu va pierdeti radacinile ... restul ... ( se cumpara cu bani ) .

    ReplyDelete
  13. Dorin, bine a-i venit la mine pe blog, te invit sa citesti articolul "radacini".

    ReplyDelete
  14. Bravo, Lumi...
    In alta ordine de idei, imi pare rau ca noi nu am reusit sa ajungem.

    ReplyDelete