Search This Blog

Followers

Monday, May 2, 2011

Hai-Hui prin America 5














Era inainte de 4 iulie 2005. Parintii mei plecasera din state, iar mie una imi statea gandul tot la vizitat. Asa ca am propus intr-I seara sa mergem sa vedem Cascada Niagara. Am mai vorbit cu niste prieteni, si impreuna ne-am urcat in VAN si am plecat spre Canada. Auzisem ca e mai frumoasa cascada cand o vezi de pe partea canadiana. Cred ca a condus Cata vreo 8 ore pana am ajuns in orasul Niagara. Drumul din VA pana in Canada nu a fost spectaculos, ba din contra, chiar plictisitor, si terenul arid. Prima mea surpriza – pentru ca au urmat un lant de surprize - a fost la granita cu Canada. Auzisem ca e floare la ureche sa treci granita cand ai green card, dar nu credeam. Veneam dintr-o tara cu granitele inchise, cu fara prea multa libertate, asa ca ne asteptam la ore multe de asteptat sau macar ceva greutati. Dar d-l granicer, ne-a intrebat cati bani avem de cheltuit, daca avem bautura la noi , s-a uitat la pasapoartele si green card-urile noastre, si ne-a urat distractie placuta. Atat! Cred ca a durat 5 minute, nu mai mult. Nici nu am avut timp sa facem poze bine ca trebuia sa si plecam. Odata ajunsi in orasul Niagara, ne-am instalat la otel, si am plecat fuguta sa vedem cascada, ca doar de asta venisem, sa vedem faimoasa cascada Niagara.

10 comments:

  1. Cred ca ar fi interesant sa postezi maine o poza cu cascada. :) E miercurea fara cuvinte maine. :)

    ReplyDelete
  2. Vin si alea minoki, si promit sa fie din aparatul meu, de altfel ca si cea din postare.

    ReplyDelete
  3. Da, multe surprize a oferit occidentul românilor! Sa calatoresti în lumea-ntreaga fara cerere de viza si frica de securitate! Frumoasa poveste! :) si da, Cristi are dreptate... asteptam poze cu C.Niagara :))

    ReplyDelete
  4. CARMEN, cuvintele nu pot exprima trairile! Vor veni si pozele cu Niagara.Multumesc!

    ReplyDelete
  5. Cred ca e super sa vezi asa un lcru minunat facut de mana unui Dumnezeu care ne iubeste!Eu cred ca as sta ore in sir sa-i aud cantecul ...
    Frumos!

    ReplyDelete
  6. corina, asa am crezut si eu pana am ajuns acolo.

    ReplyDelete
  7. Si occidentul a mai oferit ceva romanilor, dovada ca exista si civilizatie si bun simt. MUlti romani, odata ajunsi in occident, respecta regulile lor, joaca dupa regulile lor, in schimb, in tara, e un pocinog. Ultima dovada azi cand am aterizat pe Otopeni. Aud pe cineva care spune : aici pot sa ma cert cu astia, la austrieci, nu puteam, ca imi era rusine.

    ReplyDelete
  8. Costin, din pacate asa e, ajungem iar la :EDUCATIE!

    ReplyDelete