Search This Blog

Followers

Thursday, September 8, 2011

Wildfire!



Acum vreo doua zile eram in masina in drum spre casa. Cand am ajuns in fata casei si am iesit din masina, m-a izbit un miros puternic de ars, si vedeam fum in jurul meu. Am inlemnit, si nu stiam cum sa intru mai repede in casa sa vad ce arde! In casa, surpriza, aerul era curat si nu mirosea a fum. Am iesit iarasi afara, si m-a izbit acelasi miros greu, iar casele le vedeam printr-o perdea de fum. De unde era tot acest fum? De la focul care izbucnise cu ceva zile in urma in partea de nord, undeva la mai bine d e o ora distanta de unde locuiesc. Fiind un an foarte uscat, nu ii trebuie mult timp unnui foc sa se imprastie fara limite si cu viteza inca. Si la toate astea s-au adaugat si vantul care a batut mai aprig ca in celelalte zile. Noaptea e mai rau datorita temperaturilor scazute. Daca stai afara, poti aduna de pe haine ramasite de la foc. Si povestea se repeta in fiecare zi. Astazi a fost si mai rau. De dimineata vedeai totul in jur prin fum. Respirai fum chiar daca erai inauntru. Scolile au sistat orice activitate care se desfasoara afara, iar cei bolnavi sunt sfatuiti sa stea in casa. Eu una inca mai simt mirosul de fum in nari, iar gatul inca ma ustura. Imaginile care le vad la stiri sunt infioratoare. Sunt 1400de case arse, peste 4000 de personae evacuate, iar cati copaci arsi sunt, inca nu se stie... Poza a fost facuta cand afara era o temperatura de 35C, deci va imaginati ce soar ear fi trebuit sa fie afara, dar nu straluceste foarte tare din cauza “paturii” de fum!


6 comments:

  1. Am vazut la TV la stiri incendiile. Sunt groaznice.

    ReplyDelete
  2. Si probabil focul a pornit de la vreun tâmpit care si-a aruncat tigara pe jos. Pe aici e frecvent. Odata focul a fost aprins chiar de un pompier ca sa aiba de lucru...

    ReplyDelete
  3. Daca nu ai fi spus ca afara era fum mie mi s-ar fi parut o poza foarte ok. Parca mai greu decat anul asta nu a mai fost incercata America de la atentatele din 11 sepembrie.

    ReplyDelete
  4. Cristi, voi ajunge maine mai aproape de locurile respective....

    ReplyDelete
  5. Dan, inca nu stim ce si cum, dar e sigur de la caldurile astea nenorocite!

    ReplyDelete
  6. minoki, este fum, peste tot, cladirile inalte nu se vedeau de fum, e infricosator.

    ReplyDelete