Search This Blog

Followers

Friday, June 10, 2011

Indignare

Blogdiverse Top66 Statistici






“Noi cei ce am crescut si trait o mare partedin viata in communism (iar copii nostril ne fac “comunisti”, desi ei nu stiu ff multe de communism), noicare vedeam doar 2 ore de program tv pe zi si desene animate doar sambata, noi cei ce stateam o zi intreaga la coada la tacamuri de pui, noi cei ce tremuram iarna in case, noi care cumparam painepe cartel, noi cei ce ne adunam pe la cate un prieten sa vizionam filme la video, noi care mancam portocale eoar la craciun si bananecand avea loc cate un congres al PCR, noi care am fost pe rand soimi, pionieri si utc-isti, noi care ii vedeam pe parintii nostril ascultand Europa Libera in soapta de frica securitatii, noi, dup ace am scapat de toate astea si am devenit liberi, am ales sa traim in alte tari … ce ironie, nu-i asa? Dintr-un grup de 29 de membri, 5 sau 6 traiesc in Romania…ce trist!”

12 comments:

  1. In comunism se facea scoala, era o disciplina. Acum unii elevi ii iau la bataie pe profesori. :))

    ReplyDelete
  2. Si mai ironic este faptul ca tarile vestice la care se aspira, se afla in decadere morala, culturala si-n special economica. Euopa este invadata de islamisti, America e inglodata in datorii si razboaie.

    ReplyDelete
  3. Am respirat azi timpurile acelea si am retrait momente magice...Lumi ..lumea migreaza de cand ne stim..catre ceva mai bun.Eu sper ca voi ..cei plecati sa gasiti acolo departe ..ceea ce va doriti.

    ReplyDelete
  4. Am trait 6 ani departe de aceasta tara care totusi asa cum este ea e tara noastra.E pacat si trist ceea ce ni se intimpla,suntem nevoiti sa muncim pentru altii iar daca vrem sa muncim pentru noi ne impiedicam zilnic de birocratie si taxe.Desi destul de poluat vom ajunge sa platim taxe doar pentru faptul ca suntem nevoiti sa_l respiram.

    ReplyDelete
  5. Cristi, cred ca e vorba mai mult de respectul pe care il avem fata de cel de langa noi. Din ce am vazut eu, "democratia" este inteleasa ca o libertate aparte, in care poti face ce vrei cu cel de langa tine sau cu ceea ce aii apartine celui de langa tine.

    ReplyDelete
  6. Duta, unde se indreapta omenirea?!

    ReplyDelete
  7. Larisa, eu una am plecat dintr-o nebunie, sotul meu a aplicat la loteria vizelor ca aplicau mai toti colegii nostri, si noi am castigat.Asta e. Dar, intr-adevar am gasit aici ce nu aveam in tara:CIVILIZATIA, RESPECTUL aproape;ui.

    ReplyDelete
  8. Anonymous, a-i uitat sa zici de SPAGA, care o dai priunde si peste tot;iti rezolva sau nu problema, persoana pe care o abordezi asteapta spaga...

    ReplyDelete
  9. eu nu am prins decat 5 ani de comunism si totusi intr-un an sau 2 sper sa plec si sa nu ma mai intorc decat in vizita...motivul? suntem inca condusi de fostii comunisti sau de urmasii si prietenii lor

    ReplyDelete
  10. mihai, nu stii ce a-i pierdut...;nu stiu daca e corect zis ca suntem condusi de fostii comunisti sau prietenii lor, cred ca mai degraba de oameni care pun valoare pe non-valoare, de oameni care isi apara interesele proprii.Iti doresc succes mult, sa ai bafta sa iti implinesti dorinta, medicii sunt cautati peste tot in lume.

    ReplyDelete
  11. Astept votul tau pentru oricare dintre ceilalti trei participanti. :)

    ReplyDelete