Search This Blog

Followers

Thursday, April 7, 2011

Hai-Hui prin America 3


Ajunsi la WTC, am vazut ramasitele celor doi gemeni. O groapa mare plina cu fier beton, inconjurata de un gard de plasa, si o cruce imensa care veghea parca la linistea mormantala care inconjura acel loc. Linistea din acel loc, contrasta cu galagia claxoanelor din NY. De acolo am plecat spre Empire State Building. Cladirea are 102 etaje, este un colos! Cand am ajuns sus, a trebuit sa mai urcam cateva etaje pe scari. Le-am urcat si am ajuns la etajul la care puteai sa iesi afara din cladire intr-un balcon care inconjura cladirea ca sa poti vedea panorama orasului. Cladirile din jur au culori si arhitectura diferita. Acolo sus este un zgomot continuu: vantul. Ce este frumos acolo sus, in acel zgaraie nori, unde aproape ca norii te invaluiesc, porumbeii vin sa le dai de mancare. Se aseaza pe mana ta, iti ciugulesc din palma. Acest simplu gest acolo sus, m-a impresionat, m-a facut sa ma simt mai aproape de cel de SUS! Parca erau legatura noastra cu cerul! Aici a fost punctul terminus, vorba tatalui meu, al primei noastre vizite la New York. Ne astepta un lung drum inapoi spre casa din Fairfax Virginia.

15 comments:

  1. As vrea sa am si eu posibilitatea candva sa ajung prin SUA......sunt cateva locuri pe care as vrea sa le vizitez!

    ReplyDelete
  2. Desi am rau de inaltime am citit postarea pana la capat, si mi-a placut. Etajul 102? Brrrrrrr!!!!

    ReplyDelete
  3. îmi închipui câta durere se simte înca la WTC... Frumoasa paralela pe care ai facut-o între porumbei, cer si Dumnezeu...

    ReplyDelete
  4. Empire State Building a fost o perioada cea mai inalta cladire din lume, mi se pare.

    ReplyDelete
  5. Speam sa nu aduci aminte de momentul 11 septembrie. Dar pentru americani a fost ceva uimitor. I-a unit mai mult decat orice. Sunt atat de determinati si au o menmtalitate de conducatori si de invingatori. Azi am vazut la serviciu un clip in care un pustiulica de cativa ani, plangea ca nu poate sa fie guvernatorul statului New Jersey, pentru ca e prea mic. Acesta este visul sau. Sa ajunga ceva mare, important. Are vise marete, nu amagiri puerile. de mic invata ca terbuiie sa lupte pentru un ideal.

    ReplyDelete
  6. Alice, iti doresc mult noroc, sa dea Domnul sa ai norocul sa vizitezi SUA!

    ReplyDelete
  7. Minoki, ma bucur ca ti-a placut!

    ReplyDelete
  8. Cristi, intr-adevar, a fost cea mai inalta cladire, nu mai este.

    ReplyDelete
  9. Costin, nu puteam sa aminesc de acel moment pentru ca la acel moment eram in Romania si vedeam la tv in direct! Cat despre idealurile copiilor, si educatia lor, crede-ma, sunt invatati de mici ca ei sunt cei mai tari si mai destepti din lume, ca lumea nu poate exista fara ei!
    By Lumi RO on Hai-Hui prin America 3 at 12:10 PM

    ReplyDelete
  10. Daca vrei, POTI Alice Georgiana!

    ReplyDelete
  11. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.

    ReplyDelete
  12. Multumesc pentru completare Florentin!

    ReplyDelete
  13. Frumoasa descriere....acum parca imi doresc si mai mult sa ajung si eu pe o astfel de cladire

    ReplyDelete
  14. Mihai, iti tin pumnii sa reusesti sa ajungi!

    ReplyDelete